Methodisch werken - analyse en planning

  • Code

    T.56529

  • Aantal ECTS credits

    1

Deze toets over interdisciplinair werken bestaat uit een individueel verslag waarin een analyse wordt gemaakt op zowel individueel als gemeenschapsniveau, op basis waarvan een plan van aanpak wordt gemaakt.

Er worden legitieme analysemethoden gebruikt waaruit de diagnose/beoordeling van de situaties door het maatschappelijk werk duidelijk kan worden afgeleid en het verband tussen de redeneerlijnen duidelijk is.

Op basis van de hulpverleningsdiagnose/-evaluatie wordt een actieplan opgesteld dat op een begrijpelijke manier voortbouwt op de voorgaande stappen en het doel van maatschappelijke participatie kan realiseren.

Deze toets bewijst dat studenten in staat zijn de methodische cyclus te organiseren om welzijn te bevorderen.

Toetsvorm Werkstuk/Report/Bericht (W)

Toetscriteria

De toetscriteria van deze individuele toets zijn gebaseerd op de volgende leeropbrengsten:

10CO1: Je bent in staat om de veelheid van (sociale factoren) te signaleren en te analyseren die bij sociale vraagstukken in het geding zijn waarbij je onderscheidt weet te maken in factoren op micro-, meso- en macro niveau.

10CT1: Je kunt ethische aspecten in vraagstukken herkennen en beschrijven.

1BC1: Je bent in staat om te communiceren over de kerntaak van je beroep met  betrekking tot sociale vraagstukken.

1CT3: Je bent in staat om biopsychosociale en culturele factoren die het welzijn van individuen beïnvloeden te beschrijven.

2CL1: Je kunt je methodisch handelen m.b.t. de primaire leefomgeving vanuit je rol als social worker verantwoorden.

2CT4: Je bent in staat om een keuze te maken m.b.t tot de inzet van methodieken en werkwijzen binnen de primaire leefomgeving.

3CL1: Je kunt je methodisch handelen m.b.t. netwerken vanuit je rol als social worker verantwoorden.

3CT3: Je bent in staat om onder begeleiding een plan van aanpak op te stellen waarin je benoemt hoe op een creatieve en/of innovatieve wijze het sociaal functioneren bevordert kan worden. 

4CL1: Je kunt je methodisch handelen m.b.t. werken in gemeenschappen vanuit je rol als sociaal werker verantwoorden.

4CT3: Je bent in staat om een plan van aanpak onder begeleiding op te stellen waarin je benoemt hoe het sociaal functioneren binnen gemeenschappen bevorderd kan worden. 

5CT1: Je bent in staat om onder begeleiding een indicatiestelling te verzorgen ter bevordering van het sociaal functioneren.

5CT2: Je bent in staat om een overzicht te maken van criteria om benodigde middelen (financieel, materiaal en professionals) te verwerven.

5CT3: Je bent in staat om een overzicht maken van bestaande en benodigde middelen (financieel, materiaal en professionals).

5CT4: Je bent in staat om onder begeleiding een kosten en batenanalyse te schrijven.

5CT5: Je bent in staat om onder begeleiding een begrotingsaanvraag te schrijven en prioriteiten te stellen t.a.v. benodigde middelen (financieel, materiaal en professionals).