C59 Handelen binnen interculturele diversiteit

  • Code

    T.50699

  • Aantal ECTS credits

    5

De hbo-professional ontwerpt interventieplannen waarmee binnen zijn organisatie invulling gegeven kan worden aan interculturele diversiteit.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je brengt, op basis van een theoretisch model en eigen ervaringen, je persoonlijke profiel voor verschillende soorten van diversiteit en je cultuurprofiel in kaart en daarmee maak je inzichtelijk hoe je eigen achtergrond en referentiekader eruitzien.
  2. Je analyseert aan de hand van een theoretisch model de verschillen en overeenkomsten tussen je eigen culturele achtergrond en die van iemand met een andere culturele achtergrond in jouw organisatie.
  3. Je beargumenteert welke implicaties de gevonden verschillen en overeenkomsten tussen jullie culturen hebben voor de samenwerking en communicatie tussen jou en de ander en hoe je hier in praktijk mee om kan gaan.
  4. Je beschrijft de kansen en risico’s van de belangrijkste soort(en) van diversiteit voor jouw organisatie en adviseert de organisatie over welke soort diversiteit de meeste kansen biedt om meerwaarde te creëren.
  5. Je ontwerpt op methodische wijze voor de organisatie een interventieplan met een of meerdere concrete interventies op gebied van diversiteit.
  6. Je reflecteert op jouw handelen vanuit jouw diversiteitsprofiel en cultureel profiel en op de huidige en gewenste diversiteit binnen jouw organisatie.