• Code

    T.56186

  • Aantal ECTS credits

    5

De BE-professional analyseert voor een organisatie de Corporate Governance, de informatievoorziening, de wet- en regelgeving, de Administratieve Organisatie en de Interne Controle, beoordeelt deze door het opstellen van een risicoanalyse en geeft op basis van de risicoanalyse de organisatie adviezen op deze gebieden.

Toetsvorm Assessment (AS)

Toetscriteria

1. Je beschrijft de Corporate Governance (CG) structuur van jouw organisatie en geeft gemotiveerd aan of voldaan wordt aan de eisen van CG.

2. Je identificeert de voor jouw organisatie van toepassing zijnde wet- en regelgeving inzake publicatie en beschrijft hoe deze in je eigen organisatie geoperationaliseerd wordt.

3. Je beschrijft de Ist-positie van de Administratieve Organisatie (AO)/Interne Controle (IC) van een primair proces binnen je eigen organisatie gebruik makend van de door de eigen organisatie gehanteerde interne beheersmaatregelen (IB) en -modellen en maakt een vergelijking met andere typen organisaties.

4. Je beschrijft de Soll-positie van de Administratieve Organisatie (AO)/Interne Controle (IC) van een primair proces binnen je eigen organisatie gebruik makend van theorie, literatuur en het spectrum van de kwaliteit van de informatievoorziening.

5. Je identificeert lacunes en mogelijke risico’s, op basis van de Ist- en Soll-positie, in bestaan, opzet en werking van Administratieve Organisatie (AO)/Interne Controle (IC) van een primair proces binnen je eigen organisatie.

6. Je formuleert een advies om de Administratieve Organisatie (AO)/Interne Controle (IC) van een primair proces binnen je eigen organisatie te verbeteren ten aanzien van effectiviteit, efficiency en betrouwbaarheid.