• Code

    T.49214

  • Aantal ECTS credits

    5

De hbo rechten professional geeft de eigen professionele verantwoordelijkheid vorm en weet welke normen, waarden en belangen hierbij een rol spelen. Hij reflecteert op een ethische dilemma’s uit de eigen beroepspraktijk.
Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

1.    Je voert een probleemanalyse uit op een ethisch dilemma binnen jouw organisatie en biedt, met behulp van een stappenplan en ethische stromingen overwegend, een oplossing voor dit ethische dilemma.
2.    Je bepaalt welk van de visies op het begrip ‘integriteit’ van toepassing is of zijn op de organisatiecultuur die binnen jouw organisatie heerst.
3.    Je toont een juridische drogredenen uit jouw beroepspraktijk aan, bekritiseert deze en weerlegt deze met onderbouwde argumenten.
4.    Je geeft het integriteitsbeleid van jouw organisatie vorm door het in kaart brengen van het integriteitsbeleid en het stellen van  kritische vragen die het reflecterend vermogen van de organisatie en haar medewerkers aanspreken.
5.    Je adviseert op basis van jouw integriteitsvragen jouw organisatie over het inrichten van de organisatieprocessen met betrekking tot juridische en technologische ontwikkelingen.