• Code

    T.54820

  • Aantal ECTS credits

    5

De hbo-professional past binnen de eigen werkomgeving in concrete situaties de beginselen van het Nederlandse bedrijfsrecht en de internationale (handels)overeenkomst toe.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

1. Je beschrijft de organisatie vanuit breed bedrijfsjuridisch perspectief.

2. Je adviseert de organisatie over de juridische aspecten van rechtsvormen, vestiging en de consequenties van gemaakte keuzes.

3. Je adviseert de organisatie over de juridische aspecten van totstandkomingsvereisten voor een overeenkomst en over algemene voorwaarden en de juridische aandachtspunten voor deze gebieden.

4. Je adviseert de organisatie over juridische aspecten van onrechtmatige daad en productaansprakelijkheid en de juridische aandachtspunten voor deze gebieden.

5. Je adviseert de organisatie over de juridische aspecten van arbeidsrecht, de belangrijkste verplichtingen van de werkgever en de juridische aandachtspunten op dit gebied.

6. Je adviseert de organisatie over de juridische aspecten van bescherming van consument, concurrent en intellectuele eigendom en de juridische aandachtspunten voor deze gebieden.

7. Je adviseert de organisatie over de juridische aspecten van faillissementsrecht en de juridische aandachtspunten op dit gebied.

8. Je adviseert de organisatie over de juridische aspecten van de internationale (handels)overeenkomst en de juridische aandachtspunten op dit gebied.