• Code

    T.49200

  • Aantal ECTS credits

    5

De BSK professional heeft kennis van de werking van de EU, begrijpt hoe het Europees beleid zich verhoudt tot de lidstaten en actoren binnen een lidstaat in het bijzonder Nederland en welke invloed Nederlandse overheden, bedrijven, organisaties en burgers hebben op het Europese beleid en kan dit vertalen en toepassen op een vraagstuk in de eigen organisatie of beroepenveld.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je maakt een onderbouwde uiteenzetting van de beleidsinstrumenten die op EU niveau, op nationaal en decentraal niveau worden ingezet om beleid op een specifiek vraagstuk te maken en uit te voeren. 
  2. Je analyseert met behulp van relevante bronnen de (in)formele actoren rondom een Europees beleidsvraagstuk en brengt de verschillende rollen, belangen en invloeden in kaart. 
  3. Je analyseert de context van een Europees beleidsvraagstuk en beargumenteert op grond hiervan de consequenties op nationaal en lokaal niveau.
  4. Je reflecteert op de rol, meerwaarde of complexiteit van Europa en Nederland als lidstaat van de EU in verhouding tot een  Europees beleidsvraagstuk en doet concrete voorstellen over hoe en via welke kanalen de aanpak van het betreffende beleidsvraagstuk verbeterd kan worden.