• Code

    T.49222

  • Aantal ECTS credits

    1

De TM-professional stelt een gedegen (toeristisch) ontwikkelingsplan voor een toeristische organisatie of bestemming op.

Toetsvorm Assessment (AS)

Toetscriteria

  1. Je beargumenteert op basis van de uitkomsten van een bestemmingsanalyse welke stad, regio en/of bezienswaardigheid in jouw provincie de aandacht van buitenlandse bezoekers kan trekken.
  2. Je beargumenteert welke toeristische en recreatieve bezienswaardigheden in jouw provincie in de markt gezet kunnen worden en je geeft aan welke doelmarkt en doelgroep je beoogt aan te trekken.
  3. Je ontwerpt relevante en realistische doelstellingen op gebied van toerisme voor de lange termijn en verdedigt deze.
  4. Je ontwerpt coherente beleidslijnen, die elk vertaald zijn in doelgerichte actiepunten waarmee de beleidslijn gerealiseerd wordt. Je onderbouwt, verdedigt en licht deze plannen mondeling overtuigend toe.
  5. Je identificeert de belangrijkste stakeholders voor de realisatie van beleidslijnen en bijbehorende prioritaire actie(s) en geeft aan hoe je deze stakeholders ‘mee krijgt’ met je plan.
  6. Je adviseert en verdedigt op overtuigende wijze de uitkomsten van jouw bestemmingsanalyse, het door jou gekozen beleid en de kansen en risico’s voor de bestemming.