• Code

    T.51602

  • Aantal ECTS credits

    5

De ELT-professional ontwerpt en simuleert een power circuit voor de aansturing van een DC motor op basis van ontwerpcriteria.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je maakt een onderbouwde keuze voor een DC motor met vertraging op basis van de analyse van belasting met een gewenst bewegingsprofiel en zet de keuze om in een simulatiemodel.
  2. Je ontwerpt en simuleert een H-brug met als belasting een vereenvoudigd simulatiemodel van de DC motor.
  3. Je ontwerpt, met in achtneming van ontwerpcriteria (vereiste DC spanning, rimpelspanning, maximale belasting) een gelijkrichter met afvlakking, onderbouwd door berekeningen en verificaties met behulp van simulaties.
  4. Je ontwerpt, met in achtneming van ontwerpcriteria (belasting, arbeidsfactor, vereiste AC spanning voor de gelijkrichter) het AC vermogenscircuit met transformator, onderbouwd door berekeningen en simulaties.
  5. Je integreert de deelsystemen, benodigd voor een DC motor met variabel toerental gekoppeld aan het net, tot één systeem (“power circuit”) en voert simulaties en analyses uit voor de verschillende bedrijfssituaties van de aandrijving: accelereren, continu aandrijven en remmen.