• Code

    T.54203

  • Aantal ECTS credits

    5

De SJD-professional past de technieken en vaardigheden van motiverende gespreksvoering toe om een ander intrinsiek te motiveren en gebruik te laten maken van eigen krachtbronnen om een verandering of verbetering in te zetten waarbij autonomie en eigen regie bevorderd wordt.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

1. Je geeft de ander op methodische wijze de ruimte om te vertellen over de probleemsituatie.

2. Je brengt een probleemscenario bij een ander in kaart, waarmee je een ander de noodzaak van verandering laat inzien.

3. Je ondersteunt de ander bij het onderzoeken en formuleren van de gewenste situatie en de eigen krachtbronnen om de gewenste situatie te bereiken.

4. Je ondersteunt de ander in het verkrijgen van inzicht in het begin van de gewenste situatie en de reeds aanwezige eigen krachtbronnen.

5. Je bent in staat de ander uit te dagen in het proces van verandering richting de gewenste situatie door het ontlokken van verandertaal en het laten benutten van eigen krachtbronnen.

6. Je daagt de ander uit om de eerste stap te zetten in de richting van de gewenste situatie door een verandering van denk- en gedragspatronen.

7. Je analyseert een motiverend coachgesprek en geeft door reflectie blijk van inzicht in eigen vaardigheden, houdingsaspecten en ontwikkelpunten ten aanzien van motiveren door gesprekken.