• Code

    T.52303

  • Aantal ECTS credits

    5

De HBO Rechten professional adviseert een organisatie over internationale koopovereenkomsten en juridische risico’s  bij Nederlands-Duitse handelsrelaties.
Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je geeft aan welke internationale wet- en regelgeving in het kader van een Nederlands – Duitse handelsrelatie van belang is en wat het toepassingsgebied en de reikwijdte van deze regelgeving is binnen jouw organisatie
  2.  Je adviseert jouw organisatie op welke internationale juridische punten de offerte, een opdrachtbevestiging of algemene voorwaarden aanpassing behoeven.
  3. Je adviseert jouw organisatie over precontractuele onderhandelingen naar Nederlands recht.
  4. Je adviseert jouw organisatie over hoe ze kunnen zorgen dat internationale handelspartners zich  houden aan internationale koopovereenkomsten en je adviseert hoe de organisatie de klachtenafhandeling het beste kan aanpakken.
  5. Je analyseert en beschrijft welke stappen van belang zijn bij het incasseren van een grensoverschrijdende vordering tussen Nederland en Duitsland en je gaat daarbij ook in op de executiemaatregelen en tenuitvoerlegging van een Nederlands vonnis in Duitsland.