• Code

    T.56038

  • Aantal ECTS credits

    5

De hbo-professional hanteert het proces van analyse, bezwaar, verweer, advies en beslissing op bezwaar via de formele en informele route binnen het Sociaal Domein van een gemeente. 

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

1.    Je analyseert een juridische casus vanuit de kaders van de Participatiewet, WMO 2015 en de volksverzekeringen en brengt in een adviesrapport de inkomenspositie van de cliënt in kaart.
2.    Je brengt de wet- en regelgeving in kaart t.a.v. de plichten van de Participatiewet, geeft schriftelijk weer wat de rechtsgevolgen van het schenden van de plichten zijn voor de cliënt en doet dit vanuit het perspectief van twee verschillende gemeenten.
3.    Je construeert een juridisch adequaat en volledig onderbouwd bezwaarschrift over het schenden van de plichten in de bijstand namens de cliënt. 
4.    Je construeert (naar aanleiding van het bezwaarschrift) een juridisch adequaat en volledig onderbouwd verweerschrift namens de gemeente, ook de informele route die vaak wordt bewandeld weet je uiteen te zetten.
5.    Je construeert een juridisch adequaat en volledig onderbouwd bezwaaradvies namens de bezwaarschriftencommissie gericht aan de gemeente.
6.   Je stelt een juridisch adequaat en volledig onderbouwd beslissing op bezwaar op namens de gemeente aan de client.