• Code

    T.47568

  • Aantal ECTS credits

    5

De BSK-professional analyseert of een politiek vraagstuk (een beleidsvoorstel uit de organisatie) politiek aanvaardbaar is en voldoende maatschappelijke draagvlak heeft en adviseert een organisatie over het oplossen van het politieke vraagstuk.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je beschrijft een politiek vraagstuk uit de eigen organisatie en benoemt wat de rol is van de politiek en het openbaar bestuur bij de besluitvorming van het politieke vraagstuk.
  2. Je brengt de belangrijkste politieke partijen in kaart voor het door jou opgestelde politieke vraagstuk. Vervolgens beschouw je de overeenkomsten en verschillen in de ideologie en opvattingen, standpunten en oriƫntaties van deze politieke partijen ten aanzien van het politieke vraagstuk.
  3. Je beschrijft de belanghebbenden rondom het politieke vraagstuk en je benoemt welke machtsmiddelen er kunnen worden ingezet, welke kritiekpunten een rol spelen en op basis daarvan beargumenteer je de mogelijkheden die je ziet om tot een compromis te komen als mogelijke oplossing.
  4. Je onderzoekt de haalbaarheid van een mogelijke oplossing van het politieke vraagstuk en beargumenteert of er maatschappelijk en politiek draagvlak voor is.
  5. Je adviseert over een compromis voor het oplossen van het politieke vraagstuk en beargumenteert wat politieke manoeuvreerruimte is bij het vraagstuk.