• Code

    T.47570

  • Aantal ECTS credits

    5

De BSK professional analyseert de veranderende verhoudingen binnen het openbaar bestuur en adviseert de eigen organisatie over de gevolgen van deze veranderen verhoudingen.

Toetsvorm Assessment (AS)

Toetscriteria

  1. Je analyseert hoe het openbaar bestuur in termen van management en organisatie in elkaar zit, en welke rol macht en conflict daarbij spelen.
  2. Je beargumenteert wat de relatie is van eigen organisatie tot het openbaar bestuur op basis van de volgende concepten: overheid, markt, netwerken, ‘third sector’, ‘civil society’, sociaal kapitaal, profit- en non-profitorganisaties, publieke / private en quasi-publieke goederen.
  3. Je analyseert de gevolgen van sociale en culturele ontwikkelingen (individualisering, professionalisering, globalisering, regionalisering) voor het openbaar bestuur en adviseert de eigen organisatie over de invloed van deze gevolgen voor de eigen organisatie.
  4. Je beoordeelt welke invloed de politieke, bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen hebben op een maatschappelijk vraagstuk en adviseert hoe de eigen organisatie hiernaar kan handelen.