• Code

    T.56956

  • Aantal ECTS credits

    5

De SW-professional gaat in samenwerking met het kind, het gezinssysteem en de professionals een plan van aanpak opstellen dat zich richt op de veiligheid van het kind binnen de kaders van de jeugdzorg 
Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

1.    Je analyseert de veiligheidssituatie van het kind en het gezinssysteem op micro-, meso-, en macroniveau op korte en lange termijn volgens een passende methode. 
2.    Je beschrijft hoe je in gesprekken met het kind en het gezinssysteem komt tot een gezamenlijke conclusie van de veiligheid.  
3.    Je brengt n.a.v. de analyse en de gesprekken de risico- en beschermende factoren in beeld en maakt inzichtelijk welke afweging je maakt om te komen tot je handelen.
4.    Je legitimeert je handelen waarbij je rekening hebt gehouden met juridisch en wettelijke ka-ders en het ethisch perspectief, om de veilig-heid te waarborgen.  
5.    Je brengt samen met het kind, het gezinssys-teem en andere professionals in kaart welke acties er nodig zijn om tot veranderprocessen te komen middels een plan van aanpak.