Project Duurzaam Ontwerpen

  • Code

    L.27206

  • Studiebelastingsuren

    420

  • Taal

    nl-NL

  • Kwartiel van uitvoering

    1, 3, 4, 2

In deze module moeten studenten in projectgroepen bestaande uit 5-8 studenten op basis van ontwerp, onderhoud en faalkansmethodieken, zoals Life Cycle Analysis (LCA), Topologische Optimalisatie (TO), Failure Mode Effect and Cryticality Analysis (FMECA) een productiemiddel ontwerpen, waarbij duurzaamheid van dit productiemiddel centraal staat.   

De projectgroepen maken gebruik van projectmanagement en het ontwerpproces volgens Van den Kroonenberg.   

Tijdens het eerste kwartiel wordt het ontwerp gemaakt, waarbij er ter ondersteuning aanvullende lesstof wordt aangeboden in de vorm van (gast) lessen op het gebied van o.a. Projectmanagement, Onderhoudsmanagement, FMEA, octrooionderzoek en Topologische Optimalisatie. De projectgroepen worden ondersteund door de docenten van uit de vakgebieden bedrijfskunde, automatisering en productietechniek.  

Tijdens het tweede kwartiel vindt de fabricage en assemblage plaats van het ontworpen productiemiddel. De procesinrichting van deze fabricage- en assemblagelijn wordt ontworpen met methodieken uit de productielogistiek. Daarbij wordt van de fabricage- en assemblagelijn o.b.v. onderhoudsstrategieĆ«n een onderhoudsplan opgesteld. 

Competenties

  • LED competentie

Leerdoelen

  1. Het kunnen toepassen van de kennis op het gebied projectmanagement 

  2. Het kunnen toepassen van de ontwerpmethodiek volgens Van den Kroonenberg in de praktijk. 

  3. Het kunnen uitvoeren van een Life Cycle Analyse (LCA) en op basis van deze analyse het doorvoeren van verbeteringen aan het ontwerp voor het verbeteren van de duurzaamheid en het verminderen van de footprint. 

  4. Het kunnen inrichten van een assemblagelijn en het opstellen van het daarbij horende onderhoudsplan 

  5. Het kunnen opstellen van een onderhoudsplan van een productiemiddel 

  6. Het kunnen inrichten van een assemblagelijn voor de productie van een productiemiddel 

  7. Het kunnen opstellen van een onderhoudsplan van een assemblagelijn 

  8. Het kunnen toepassen van de theorieĆ«n uit de vakgebieden van mechanica, machineonderdelen, regeltechniek, technische automatisering, lean manufacturing, operation management en kostprijscalculaties

  9. Het kunnen trekken van conclusies op basis van de wensen van de klant en de uitkomsten van de verschillende analyses en het opstellen van aanbevelingen.  

Werkvorm