Kwaliteit en ethiek

  • Code

    T.56104

  • Aantal ECTS credits

    1

Deze toetsing bestaat uit een verslag dat de vorm heeft van een rapportage. Hierin laat de student zien dat ze inzicht heeft in kwaliteitsinstrumenten en –richtlijnen (harde kant) en de ethische vraagstukken die onderdeel uitmaken van de kwaliteit van zorg. Ze onderzoeken verschillende perspectieven en analyseren de spanning tussen kwaliteit en ethiek in de praktijk.

De uitkomsten worden gecommuniceerd aan de stageorganisatie. De feedback uit de praktijk wordt meegenomen in de toets.

Toetsvorm Werkstuk/Report/Bericht (W)

Toetscriteria

4DL3 Je bent je bewust van op welke wijze je eigen vraagstukken m.b.t. ethische waarden en mensenrechten van invloed zijn op je methodisch handelen en hoe je op basis van dit rolbewustzijn een bijdrage kan leveren aan het bevorderen van het welzijn van gemeenschappen. 

4DC1 Je kunt vanuit je rol en taak i.s.m. burgers en gemeenschappen (geagendeerde) vraagstukken m.b.t. het sociaal functioneren van gemeenschappen en beladen thema’s bespreekbaar maken. 

7DC2 Je communiceert diversiteitsbewust.

5DO1 Je bent in staat om je handelen binnen de samenwerking met stakeholders, te inventariseren, te analyseren en te verantwoorden m.b.t. resultaten en effecten, conform de vereiste (kwaliteits-)richtlijnen van de verschillende stakeholders. 

5DO3 Je bent in staat om benodigde indicatiestelling, begroting en /of toeleiding van zorg te verantwoorden en te legitimeren.

5DO4 Je bent in staat om de inzet van (financiële) middelen en professionals te verantwoorden en te legitimeren.

5DL3 Je bent je bewust van de eigen rol  die je hebt in het bieden van oplossingen en het komen tot resultaten in de samenwerking en hoe dit zich verhoudt tot de (kwaliteits-) richtlijnen van de verschillende stakeholders.

5DC1 Je bent in staat om effectief en efficiënt te communiceren en rapporteren conform de richtlijnen van de organisatie via verschillende communicatiekanalen/middelen ten aanzien van de verschillende stakeholders.

10DK2 Je hebt kennis van de specifieke beroepscodes die horen bij de gekozen specialisatie.