• Code

    T.50784

  • Aantal ECTS credits

    5

In deze module worden de cognitieve functies van de hersenen behandeld: wat deze zijn, hoe je deze kunt meten en waar ze gelokaliseerd zijn. Ook wordt er besproken wat er gebeurt als deze domeinen aangetast zijn, wat de gevolgen kunnen zijn voor het zijn en welke interventies ingezet kunnen worden. Deze inhoud wordt gekoppeld aan cases, zowel uit het dagelijks leven als uit de klinische praktijk, waarbij kritisch en creatief denken voorop staan. De TP-professional kan werkzaam zijn in een klinische omgeving (revalidatiecentrum, ziekenhuis, klinische praktijk) voor mensen met een (niet-aangeboren) hersenletsel, op het gebied van diagnostiek, coaching en training. De TP-professional kan werkzaam zijn als toegepast onderzoeker, bij het onderzoeken van de oorzaak van een dagelijks probleem (bijv. het functioneel ontwerpen van een treinstation, of het aanpassen van een kruispunt omdat daar veel ongelukken gebeuren) en bij het aandragen van een (praktische) oplossing voor het probleem. Daarbij is het van belang om het menselijk gedrag te begrijpen vanuit het cognitief functioneren.
Toetsvorm N.v.t./Not applicable/Nicht anwendbar (N)

Toetscriteria

Na het volgen van deze module kan de student:
 een probleemanalyse uitvoeren bij een dagelijks probleem, waarbij de verschillende (cognitieve) functiedomeinen als uitgangspunt worden genomen. Je geeft een passende, mogelijk technologische oplossing voor het probleem beredeneerd vanuit de kennis over het menselijk cognitief functioneren.
 neuropsychologische kennis en inzichten toepassen op een casus waarin sprake is van een hersenaandoening of functionele problemen. Je kunt een advies geven voor behandeling, gebaseerd op of rekening houdend met principes van de positieve psychologie.