Aandrijftechniek

  • Code

    T.51357

  • Aantal ECTS credits

    5

In deze module leer je de componenten in elektrische, pneumatisch en hydraulische aandrijvingen kennen en hoe je deze kan toepassen in een ontwerp. 
Hierbij beginnen we met het analyseren van en rekenen aan bewegingen van mechanische systemen (aan de hand van bewegingsprofielen, snelheden, versnellingen, krachten, koppels, vermogens, energie en rendement).  

Voor de elektrische aandrijvingen komt de benodigde basiskennis uit de elektrotechniek aan bod (rekenen aan gelijkstroom en wisselstroom), de werkingsprincipes van een aantal veelgebruikte elektromotoren en de karakteristieken van deze motoren. Voor pneumatiek en hydrauliek leer je over de verschillende actuatoren (bijv. cilinders), de componenten om deze aan te sturen, en het opstellen en lezen van diagrammen.  

Toetsvorm Werkstuk/Report/Bericht (W)

Toetscriteria

Toetscode:   T.51357 
Toetsvorm:  portfolio bestaande uit twee opdrachten 

Cesuur:  gemiddelde van beide opdrachten >= 5,5 en beide opdrachten >= 5,0 

  1. Beide opdrachten tellen voor 50% van het cijfer van de module mee. 

  2. Beide opdrachten dienen zelfstandig of, bij voorkeur, in tweetallen uitgevoerd te worden. 

  3. De opdrachten dienen via Blackboard ingeleverd te worden en de docent voorziet deze van feedback en een beoordeling middels rubrieken. 

  4. Per opdracht kunnen 100 punten behaald worden, cijfer per opdracht = behaalde punten / 10 

  5. Voor beide opdrachten dient tenminste >= 5,0 (niet-afgerond) behaald te worden om voor de module een voldoende beoordeling te krijgen.  

  6. Er is per opdracht eenmalig een aanvulling op de uitwerking van de opdracht mogelijk, dit dient opnieuw ingeleverd te worden binnen het kwartiel dat volgt op het kwartiel waarin de opdracht ingeleverd is.