• Code

    T.56543

  • Aantal ECTS credits

    9

Projectdocumentatie/ontwerpverslag, model/prptotype en presentatie. Onderwerpen in de beoordeling:

Orienteren - doelgroep, collage, gebruiksomgeving, markt, techniek en concurrentie.

Analyseren - innovatiebehoefte

Ideeën ontwikkelen

Concepten ontwikkelen

Detailleren en Materialiseren

presentatie en projectmanagement

Toetsvorm Presentatie/Presentation/Präsentation (PR)

Toetscriteria

Doelgroepomschrijvng en collage die duidelijk maken wat de doelgroep is, en wat de gebruiksomsomgeving van het product is. Een inventarisatie van verschillende relevante bbq's die het onderzoeksgebied in de breedte afdekken en waarvan de kenmerken diepgaand en overzichtelijk in kaart worden gebracht. Daarnaast een analyse om het project richting te geven.

Een duidelijke uiteenzetting van de problematiek van de toekomstige doelgroep: Welke behoefte wordt tot nu toe nog niet ingevuld? Dat biedt een kans in de markt. Stel en beantwoord de Waarom, Hoe en Wat vragen om de behoefte aan een nieuw product te definiëren.

Schetsen laten zien dat er in de breedte en in de diepte studie is verricht naar de creatieve, technische en gebruikswaarde. Daarvoor moeten de verschillende opties in kaart worden gebracht en moet er waarde toegevoegd worden. Kortom: schetsen laten het onderzoek naar en ontwikkeling van onderscheidende en betere opties zien. Kwantiteit gaat boven kwaliteit.

Productconcepten zijn samenstellingen van haalbare losse ideeën voor functies die goed bij elkaar aansluiten en die ook tesamen haalbaar zijn. Ieder concept moet invulling geven aan de innovatiebehoefte. Schetskwaliteit, technisch voorstellingsvermogen en overtuigingskracht zijn belangrijk.

CAD files: model, samenstelling en onderdelen correct getekend (bemaat en met sheet metal functie, met stuklijst/BOM)

Prototype gemaakt uit staalplaat dat goed in elkaar past en de voordelen van CAD tekenen en lasersnijden uitbuit.

Eindverslag/projectdossier en presentatie volgens format