• Code

    T.55353

  • Aantal ECTS credits

    5

In deze module staat het formuleren van eigen visie en bewustwording van gezondheidsbevordering en preventie binnen podotherapie centraal. De koppeling met positieve gezondheid komt hier specifiek naar voren  omdat de focus niet ligt op problematiek of ziekte. Je analyseert de huidige en gewenste gezondheidssituatie, vanuit positieve gezondheid. Je communiceert in dialoog. Je formuleert een doelstelling en op basis van de wensen en behoeften. 
Toetsvorm Presentatie/Presentation/Präsentation (PR)

Toetscriteria

2.1.1. Je inventariseert/ signaleert en analyseert methodisch en systematisch de (huidige en gewenste) gezondheid, het gedrag en de omgeving van (cliënten)groepen in de maatschappij met behulp van passende modellen en theorieën over gezondheidsbevordering en preventie.   

2.1.2 Je bepaalt samen met de cliënt of cliëntgroep waar de behoeften liggen en stelt doelen vast, met nadruk op zelfmanagement   

2.1.3 Je zet passende gespreksvaardigheden in om de huidige en gewenste gezondheidssituatie van de cliënt of cliëntgroep te bepalen     

2.2.1. Je ontwerpt of kiest een onderbouwde gezondheidsbevorderende en preventieve interventie met de cliënt of clientgroepen op basis van evidence based practice.   

2.2.2 Je plant in samenspraak met de cliënt of cliëntgroep de gezondheidsbevorderende en preventieve interventies