Professionele opvatting

  • Code

    T.55377

  • Aantal ECTS credits

    5

Je schrijft een opiniestuk over een maatschappelijk vraagstuk gekoppeld aan je praktijkleerplek. In je opiniestuk verwoord je jouw professionele opvatting over de rol van het sociaal werk in het gekozen maatschappelijk vraagstuk. Je gebruik ter onderbouwing de grondslagendocumenten van het sociaal werk (deeltoets 1).

Jouw schriftelijk gevormde professionele opvatting gebruik je vervolgens om te komen tot aanbevelingen in de praktijk hoe je in actie moet komen. Je aanbevelingen scherp je aan met behulp van gesprekken op stage en deskundigen en zet je uiteindelijk om tot een aanbeveling met plan van aanpak. De aanbeveling en plan van aanpak op jouw praktijkleerplek presenteer je mondeling (deeltoets 2).

Toetsvorm N.v.t./Not applicable/Nicht anwendbar (N)

Toetscriteria

De toetscriteria van deze individuele toetsen zijn gebaseerd op de volgende leeropbrengsten:

10CC3 Je bent in staat om te communiceren over de veelheid van (sociale) factoren die bij sociale vraagstukken in het geding zijn.

3CL2 Je bent je bewust van je eigen rol als sociaal werker in het bevorderen van het sociaal functioneren binnen netwerken.

4CL2 Je bent je bewust van je eigen rol als sociaal werker in het bevorderen van het sociaal functioneren van gemeenschappen.

1BL2 Je bent je bewust van de rol die je hebt in het beïnvloeden van het welzijn van individuen vanuit de opdracht van het sociaal werk.

1BL3 Je bent je bewust dat je een kijk hebt op sociale vraagstukken vanuit de opdracht van het sociaal werk.

1BC2 Je bent in staat om te communiceren over kernwaarden m.b.t. tot sociale vraagstukken. (thema: profilering SW)

8BT4 Je kunt aangeven hoe jij denkt een bijdrage te kunnen leveren aan het beroep sociaal werk.

10BK4 Je hebt kennis van de positionering van het sociaal werk.