Praktijkgericht Onderzoek 1: vragenlijstonderzoek

  • Code

    L.30747

  • Studiebelastingsuren

    140

  • Taal

    nl-NL

  • Kwartiel van uitvoering

    2

Je voert binnen een groep van maximaal vier studenten een vragenlijstonderzoek uit naar een TP-relevant onderwerp bij een opdrachtgever. Je bepaalt het onderwerp in samenspraak met de opdrachtgever en zoekt naar (delen van) bestaande vragenlijst(en) om dit te kunnen meten. Vervolgens neem je de vragenlijst af bij de doelgroep. In de tussentijd maak je kennis met Excel waarmee je (voorbereidende en beschrijvende) analyses leert uitvoeren die passend zijn bij vragenlijstonderzoek. Deze kennis wordt individueel getoetst én toegepast op het eigen uitgevoerde vragenlijstonderzoek. Tenslotte schrijf je een onderzoeksrapport waarin het volledige onderzoek wordt beschreven.

Competenties

  • AMA TP C3: Uitvoeren van praktijkgericht onderzoek 
  • AMA TP C4: professioneel werken 
  • AMA TP C4.1: Onderzoekende en analytische benadering 
  • AMA TP C4.6: Ethische afweging en verantwoording 

Leerdoelen

Module-indicatoren zijn: 

  1. Je formuleert een logische onderzoeksvraag op basis van een concrete probleemstelling uit het TP-werkveld en gebruikt hierbij onderbouwing vanuit de wetenschappelijke literatuur.    
  2. Je beschrijft en verantwoordt de methode van de uitgevoerde vragenlijststudie.    
  3. Je stelt een vragenlijst samen met behulp van één of meerdere bestaande vragenlijsten welke gegevens oplevert om de onderzoeksvraag te beantwoorden.      
  4. Je verzamelt en analyseert de kwantitatieve en kwalitatieve gegevens van de vragenlijst systematisch en rapporteert deze.  
  5. Je trekt op basis van de resultaten conclusies, reflecteert op de geldigheid hiervan en formuleert passende aanbevelingen. 
  6. Je identificeert de afhankelijke en onafhankelijke variabelen en haar meetniveaus op basis waarvan geschikte beschrijvende statistieken en visualisaties gekozen worden in het kader van de analyse en interpretatie van gegevens. 
  7. De student kan data voorbereiden ten behoeve van analyse. 
  8. De student kan analyses uitvoeren op data. 

Werkvorm