Agenda

Arbeidsuitbuiting in productieketens

28.03.2018  | 15.30-17.30  | F1.11 | Saxion Enschede

Hoe dit uitbannen in sectoren als chemie, kleding & elektronica. Met Pauline Overeem, Roelof van Laar, Siham Lotfi, Jef Wintermans, Harrie van Bommel, Sanne Wassink o.l.v. Lennart Booij.

Nog slechts 7 jaar te gaan om de VN-ambitie ‘kinderarbeid vrije productieketens’ te realiseren; onderdeel van de 17 global goals. Het feit dat kinderarbeid nog zoveel voorkomt is een systeemfout, aldus een groot aantal bedrijven die probeert om de Wet Zorgplicht Kinderarbeid door de Eerste Kamer geloodst te krijgen. In dit programma alle aandacht voor de weerbarstige dagelijkse praktijk om deze fout te helpen corrigeren. 

Welke dilemma’s komen productieketens als kleding, chemie en elektronica tegen? Hoe werkt het convenant Duurzame Kleding en Textiel ter verbetering van de arbeidsomstandigheden van de kledingwerkers in de keten?  Hoe zorg je ervoor dat de glittergrondstof Mica (toegepast in lak/verf/cosmetica) transparant in de keten wordt gemined. Wat kan de publieke sector doen om verantwoord geproduceerde computers te contracteren?  En, hoe kunnen wij als consument bijdragen?

Sprekers  
Pauline Overeem (Onderzoeker Textiel+Elektronica, SOMO) 
Roelof van Laar
Siham Lotfi (Human Rights Coördinator, AkzoNobel
Jef Wintermans
Harrie van Bommel (Hoofddocent/Onderzoeker Saxion) 
Sanne Wassink (Saxion docent- WijKinderArbeidVrij

Moderator
Lennart Booij (kunsthistoricus, televisiemaker)

Datum, tijd en locatie
Datum:  woensdag 28 maart 2018  
Tijd:      15.30 uur - 17.30 uur
Plaats:   F1.11, Saxion Enschede ->> let op! locatie gewijzigd

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met: Harrie van Bommel (BBT) & Sanne Wassink (ABR&R), Saxion Fashion and Textile Technologies, project Inkoop/Buying, Annemieke Koster (Enschede Textielstad)

Aanmelden Nieuwsbrief