Agenda

De Grote Europashow met De Kiesmannen

16.05.2019  | 17:00  | D0.07 | Saxion Deventer

23 Mei 2019 zijn volgens velen de belangrijkste Europese Verkiezingen ooit. De EU staat voor vrede en veiligheid; maar blijft dat zo? Heb jij enig idee welke kant we op moeten gaan? Of heb je eigenlijk geen idee hoe het allemaal in elkaar zit?

De Italianen willen alleen maar spenden, de Polen en Hongaren breken de rechtsstaat af en de Britten gaan weg. Tegelijkertijd roept Macron op tot een Europese Renaissance, wordt Rutte steeds enthousiaster over Europese samenwerking en wil Frans Timmermans zelfs president van de Europese Commissie worden. Stap samen met de Kiesmannen het Europese experiment in, ontrafel het Europese verhaal en verken welke kant het op moet met dit enorme project dat geen duidelijke richting (meer) lijkt te hebben.

De Kiesmannen loodsen je door de Brusselse jungle: waarom bestaat de EU? Hoe werkt de EU? Waar kan je op stemmen en welke koers kiezen de verschillende partijen op thema’s als klimaat, migratie en de toekomst van de EU? In één middag sleuren de Kiesmannen je tijdens een interactieve verkiezingsshow vol verrassingen door het politieke moeras, zodat jij op 23 mei geïnformeerd het stemhokje in kan stappen. 

 

Over de Kiesmannen: 

Dylan Ahern volgt momenteel een Master Sustainable Development in Utrecht. Daarvoor studeerde hij Politicologie in de richting Internationale Betrekkingen. Jochem Jordaan studeerde Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel volgt hij de Master 'Political Economy'. Samen zijn zij 'de Kiesmannen'. Na eerdere uitverkochte verkiezingsshows in o.a. Paradiso Amsterdam en de Stadsschouwburg Groningen gaan ze nu op tournee door heel Nederland om jongeren te mobiliseren voor de Europese Verkiezingen.

#ProveThemWrong

Tijdens de vorige Europese verkiezingen van 2014 ging slechts 18% van de Nederlandse jongeren stemmen. Dat moet dit jaar anders. Let’s #ProveThemWrong!

Dit programma wordt gepresenteerd door Studium Generale i.s.m. Saxion studievereniging Cementi - studentenvereniging Nescio - Academie ABR&R - Minor Algemene Ontwikkeling en de Saxion Research & Graduate School in het kader van de campagne #ProveThemWrong. Deze show wordt gesteund door ikstemdezekeer.eu


 

 

Aanmelden Nieuwsbrief