Agenda

Futurepreneurs

28.02.2019

In Brexit-UK is 1 op de 4 startups een futurepreneur en in NL is die verhouding 1 op de 75. Dat kan en moet beter, aldus Kees Klomp. Een ondernemer-anno-nu (futurepreneur) is er eentje met een positieve cashflow én met een betekenisvolle, positieve impact op de samenleving.

Dit soort ondernemen is geen geitenwollensokken-niche, maar een mentaliteit die ook door Saxion (Centrum voor Ondernemerschap) wordt onderschreven. Geld regeert de wereld, maar wordt de wereld daar ook beter van? Tijdens dit programma kun je in gesprek met vijf ondernemers, die ieder vanuit een andere discipline gaan voor impactmaximalisatie en je bijpraten hoe ze positief bijdragen aan hun impact op de samenleving. Aanmelden voor deze speciale ondernemerseditie is niet nodig! De sprekers die langskomen zijn:

 

Kees Klomp, auteur van het boek Betekenisvol Ondernemen en onderdeel van de futurepreneurs-movement

Annemieke Koster van Enschede Textielstad – participant van de Expo Denim Democracy 

Ando Tuininga van Pure Africa Coffee, een eerlijke koffiesoort uit Ethiopië, Burundi en Rwanda

Dillion Rekveld, Oprichter en mede-eigenaar van fotopersbureau BSR Agency

Sanne Wassink van de Wij Kinderarbeid Vrij beweging

Onder leiding van Eveline van Rijswijk, Programmamaker, historica en moderator
 


Programma

  • 16:00 - 17:30: Studium Generale: Futurepreneurs
  • 17.30 - 18.30: Netwerken en gratis soep + broodjes
  • 18.30 - 20.00: Kick-off Saxion Ondernemers Award

 

Over de Saxion Ondernemers Award

Voor de 10e keer op rij is Saxion op zoek naar de beste (student)ondernemer van het jaar. Maak de wereld een stukje beter en doe mee! Inschrijven kan in drie verschillende categorieën via saxion.nl/ondernemersaward

  1. START! | Je hebt een idee voor een eigen bedrijf en je bent een Saxion-student. Gedurende dit traject wil je dit idee verder uitwerken, dat betekent dat je tijdens het inschrijven nog geen KVK-nummer hebt en nog geen omzet of klanten.
  2. GESTART! | Ben je student van Saxion (of maximaal 1 jaar afgestudeerd) en heb je een eigen bedrijf? En ook omzet, klanten en een KVK-nummer? Tijdens dit traject wil je je bedrijf verder ontwikkelen en laten groeien.
  3. FUTUREPRENEURS  | Je hebt een betekenisvol idee voor een eigen bedrijf en wilt dit op een laagdrempelige manier uitwerken tot een Business Model Canvas. Je bent Saxion, ROC of UT student. Met dit idee creëer je maatschappelijke impact en draag je bij aan een betere wereld!

Over de Expositie DENIM DEMOCRACY

  1. De reizende expositie DENIM DEMOCRACY is een veelzijdige en indringende expositie (gemaakt door studenten HvA) die de gezamenlijke pogingen om denim (jeans) opnieuw te definiëren illustreert. Door middel van visuele en tastbare inzichten in de productie van denim zal de relatie tussen denim kledingstukken en hun oorsprong op een andere manier worden belicht. Laat je inspireren door de positieve veranderingen in de denim industrie op het gebied van innovatie, duurzaamheid & samenwerking.
    De opleiding Saxion Fashion & Textile Technologies adopteert deze expositie - studenten verzorgen rondleidingen (Onder leiding van Jan-Chris Hullegie, projectleider Sustainability in Higher Education)

 

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief