Agenda

Horen, Zien en Swipen – start detox

28.11.2018  | 15:00  | F1.10 | Saxion Enschede

Studievereniging Mens en maatschappij (SAMM) bestaat 5 jaar en viert dit onder meer door deelname aan een offline experiment van 1 week.

Deze digitale detox heeft beslist niet tot doel om studenten als digitale geheelonthouders te laten eindigen, maar simpelweg om te ervaren wat de alomtegenwoordige schermwereld met je doet en met jou in relatie tot de ander(en). Hans Schnitzler en studenten vertelden er eerder over in DWDD. Wat gebeurt er als je offline gaat in een wereld die altijd online is? Als je je telefoon opzij legt, wat komt er dan voor in de plaats? Heb je dan nog vrienden? Besta je überhaupt nog? 

28/11 geeft Andrieke Thissen prijs wat de neuropsychologie weet over de breineffecten in relatie tot het digitale leven. Hans Schnitzler voorziet thema’s als aandacht, vervreemding en smartphonetechnologie van wijsgerige commentaar en geeft praktische instructies aan de deelnemers van de detox. 
Wil je meedoen aan de Detox? Geef je dan snel op via de FBsite van StudieverenigingAMM - https://www.facebook.com/studievereniging.amm 
 

Je bent ook welkom als je niet mee wilt doen aan de detox, maar graag kritisch wilt meekijken.   

 

Aanmelden Nieuwsbrief