Agenda

Smart Solutions Festival

16.05.2019  | 13:00  | Stadion De Adelaarshorst, Vetkampstraat, Deventer

Op zoek naar kennis en voorbeelden om met je onderneming in jouw sector innovatief voorop te (blijven) lopen? Doe inspiratie op tijdens het Smart Solutions Festival op 14 juni in Deventer: treed binnen in een wereld van kansrijke innovaties!

Studenten, lectoren en (docent) onderzoekers hebben vele innovatieve oplossingen ontwikkeld voor uiteenlopende uitdagingen en voor verschillende toepassingen. Deze oplossingen kunnen ook van toepassing zijn in jouw onderneming of product. Kortom: noteer deze datum vast in je agenda, want dit mag je niet missen.

Zo'n 80 projectgroepen showen hun onderzoeksresultaten en slimme oplossingen voor de vraagstukken van het bedrijf of lectoraat waar ze samen met studenten van verschillende opleidingen opdrachten voor hebben uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan de sportschool van de toekomst als mogelijke oplossing voor obesitas, de slaapkamer van de toekomst met 'smart textiles' en een innovatieve manier om medicijnen uit water te filteren. En dat dus allemaal bedacht door de knappe koppen van de toekomst! daarnaast delen lectoren, docentonderzoekers en promovendi graag hun 'state of the art' onderzoeksresultaten. 

Programma

13.00h. – 13.10h. Opening
Met Anka Mulder (Chairman Executive Board Saxion) en Colette Bos (NOW Ideas Generator) onder leiding van Natasja van den Berg (Tertium)
 
13.00h – 16.00 h. Smart Talks & Smart Solutions Market
Smart Talks
Drie rondes met verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld: de laatste update over blockchain technologie voor de energietransitie en beveiliging in slimme gebouwen. Ook: hoe kunnen we de verwarming voor bestaande woningen en gebouwen CO2 neutraal maken? Of: Hoe ziet een 'toolkit voor patienten om gepersonaliseerde zorg te ontvangen' eruit? 

Smart Solutions Market
Een markt waar studenten hun ideeën over diverse onderwerpen presenteren, zoals:
- Hoe kun je sportblessures voorkomen met big data technologie?
- Kan zout water in een jacuzzi huidproblemen van psoriasis patiënten verhelpen?
- Een interactieve workshop voor het Cinekid Festival, ontworpen door studenten.
 
16.00h. – 18.00h Drinks & Award ceremony
Gepresenteerd door Colette Bos, Maurice Buijk (www.rentmeester2050.nl) onder leiding van Natasja van den Berg
 

Aanmelden Nieuwsbrief