Programma's terugkijken?

Robots vergroten (on)gelijkheid?!

08/03/2018

Op Internationale Vrouwendag talks en discussie over de impact van lerende systemen op gebied het van werk, privé, zorg en studie.

We zitten middenin de vierde industriële revolutie waarbij de rol van robots (lerende systemen) almaar groter wordt. Gaat ons toekomstig leven door robotisering prettiger, kansrijker en gelijkwaardiger worden? Of verjagen de zelflerende robots ons van deze aardkloot, zoals Bill Gates beweert? Waarop moeten wij alert zijn zodat we robots op een goede manier in ons leven integreren? Econome Lisette van de Hei en robotica-deskundige Vanessa Evers bespreken hun inzichten en verwachtingen en bediscussiëren die graag met Anka Mulder, Trudy Vos en het publiek onder de bezielende leiding van Özcan Akyol.   

Sprekers Internationale vrouwendag – talks & discussie

Prof. dr. Barbara Baarsma (directeur kennisontwikkeling Rabobank, econome Universiteit van Amsterdam) - In verband met omstandigheden wordt Barbara Baarsma 8 maart vervangen door Lisette van de Hei.
Prof. dr. Vanessa Evers (hoogleraar Sociale Robotica Universiteit Twente)
Drs. Anka Mulder (voorzitter CvB Saxion, historica)
Dr. Trudy Vos (lid CvB ROC-Twente, bètawetenschappen)

Moderator
Özcan Akyol (moderator – schrijver/columnist)

Dit programma werd georganiseerd in samenwerking met: Rabobank Enschede-Haaksbergen, TaskForce HighHeels en Saxion Minor Leren Innoveren.