Programma's terugkijken?

Innoveren & Ondernemen voor het Verduurzamen van Producten en Ketens

08/12/2016

Met Rob Kragt en Harrie van Bommel o.l.v. Susanne Heering.

Meer aandacht voor Innovatie en Ondernemerschap in het HBO wordt vaak gezien als een belangrijk middel om de economie te stimuleren. Nieuwe producten en diensten gecombineerd met een goed ondernemersplan kunnen leiden tot succesvolle nieuwe economische activiteiten en creëren daarmee werkgelegenheid. Maar leveren deze nieuwe activiteiten ook wel een bijdrage aan een “duurzame” economische ontwikkeling? Deze vraag staat centraal in dit programma. 

Na een inleiding van Harrie van Bommel over de relaties tussen innovatie, ondernemerschap en duurzame ontwikkeling zal Rob Kragt van tapijtfabrikant DESSO toelichten hoe dit bedrijf deze drie thema’s succesvol met elkaar weet te verbinden. Daarna zal met het publiek de discussie worden gezocht over de noodzaak van interdisciplinair werken en het toetsen van innovaties en ondernemersplannen aan duurzaamheidscriteria.

I.s.m. CIRCLES - DESSO & minor Leren Innoveren & Sustainable International Business, Saxion Small Business en Centrum voor Ondernemerschap