Programma's terugkijken?

Over De Liefde & De Dood bij Dementie

01/10/2013

Dr. Bert Keizer , Karin Beentjes, Dr. Hilde de Vocht en o.l.v. Frenk van der Linden

Wat doet Dementie met de liefde tussen mensen? Karin Beentjes is journalist in de zorg en tekende verhalen op over oude en nieuwe liefdesrelaties bij mensen met dementie en hun geliefden. Een gesprek over taboes en de kunst van het meebewegen.

Hilde de Vocht vertelt over haar onderzoek naar de invloed van levensbedreigende ziektes op het seksleven en intimiteit van geliefden voor het leven.

Bert Keizer is verpleeghuisarts, filosoof en columnist-auteur. Hij zal praten over het lijden bij dementie en hoe dementie van binnen uit wordt ervaren. Ook bespreekt hij de moeilijke afwegingen rond euthanasie en een zelfgekozen levenseinde.

Frenk van der Linden zorgt ervoor, dat ook dit onderdeel van het programma kwesties bediscussieert als; wat is het juist tijdstip voor een zelfgekozen levenseinde, hoe beoordeel je dat, hoe staat de wetgeving ervoor?

In samenwerking met de academie AGZ en academie Mens & Maatschappij, Netwerk Dementie Deventer, Alzheimercafe Deventer & Minoren Ouderenvraagstukken & Algemene Ontwikkeling & complementaire zorg, intercultureel werken. In het kader van landelijke campagne DementieEnDan