Programma's terugkijken?

Moscow Times – het ondernemersavontuur van Derk Sauer

25/11/2013

Derk Sauer is Nederlands Meest Succesvolle ondernemer in Rusland, Journalist, uitgever en media-ondernemer.

Derk Sauer vertelt over zijn kwarteeuw ervaring als ondernemer in Rusland. Vlak na de val van de muur (1989-’90) vertrekt het journalistenechtpaar Verbeek/Sauer in opdracht van VNU naar Moskou om een Engelstalige krant op te zetten. In 1992 starten ze hun eigen uitgeverij. Wat begon met het smokkelen van Apple-computers in de laadbak van hun auto, eindigt met de grootste tijdschriftenuitgeverij van Rusland, met uitgaven als het dagblad Moscow Times en de glossy Cosmopolitan.

Wat is er voor nodig om vanuit het niets tot een miljoenenbedrijf als Independant Media te komen? Sauer verhaalt over onafhankelijkheid en meebewegen met de Russische cultuur en werkmores. Maar je kunt hem ook (uit)horen over de lange arm van het Kremlin, de Russische maffia, de doodsbedreigingen en hoe dat alles met een nuchtere, maar avontuurlijke Hollandse ondernemerszin te overwinnen valt.

I.s.m. Werkgroep Moskou aan de IJssel, werkgroep Diversiteit, Minor Algemene Ontwikkeling, Gemeente Deventer Internationaal & De Ondernemer (Stentor)