Programma's terugkijken?

How are you Today? Zorgtechnologie bij dementie

24/09/2013

Dr. Hilde de Vocht, Judith Kroes, Dr. Charles Willems, Dr. Annemiek Vink en o.l.v. Frenk van der Linden

Journalist Frenk van der Linden zal drie gespreksrondes modereren over onderzoek, zorg en kwaliteit van leven bij Dementie. Saxion lector Hilde de Vocht geeft een inleiding op de wondere wereld van dementie, ondersteund door een filmcompilatie. Netwerkregisseur Judith Kroes schets en bediscussieert de sociale kaart van persoonsgebonden dementiezorg.

Lector Charles Willems & onderzoeker Wendela Sanders bespreken het onderzoek naar het lerend vermogen van dementerenden en tonen voorbeelden van (on)zinnige zorgtechnologie via App’s, Ipads, Serious Games. Het betreft technologie om in dialoog te blijven met een dementerende. Om behoud van geestelijke en fysiek vitaliteit en zelfredzaamheid te bevorderen.

Annemiek Vink vertelt over haar promotieonderzoek naar de effecten van muziek en beweging bij dementie. Via skype toont Anton van Houcke (FABRIQUE) zijn muziek-radio-app waarbij muziek gebruikt kan worden als sleutel tot dialoog met een dementerende.

In samenwerking met Saxion academie AGZ en academie Mens & Maatschappij, Netwerk Dementie Deventer, Alzheimercafe Deventer & Minoren Ouderenvraagstukken & Algemene Ontwikkeling & complementaire zorg, intercultureel werken. In het kader van landelijke campagne 'DementieEnDan'