Programma's terugkijken?

Een (s)hevolutie tegen het witte mannen bolwerk

30/10/2014

Dr. Els Kloek, drs. Kirsten van den Hul o.l.v. Pieter Webeling over gelijkwaardige arbeidsparticipatie en alles wat daarbij komt kijken!

Nog nooit eerder studeerden er zoveel jonge vrouwen in het hoger onderwijs (56%), doen ze het beter in de schoolbanken (studietempo en,- resultaat), maar nog altijd slechter op de arbeidsmarkt. Wat is er aan de hand?  Hoe zit dat met ongelijke beloning, deeltijdbanen, slechte vertegenwoordiging in leidinggevende posities en gebrekkige financiële onafhankelijkheid van vrouwen op de arbeidsmarkt?  Is er een nieuwe generatie in wording die een gelijkwaardige arbeidsmarktparticipatie weet te organiseren die past bij de (economische) samenleving van de 21ste eeuw?

Kirsten van den Hul  (Joke Smit Prijs 2013) gelooft van wel en bediscussieert graag haar doorwrochte visie op de arbeidsmarkt waarin vrouwen én mannen een rol spelen. Historica Els Kloek frist ons geheugen op met levensverhalen van opmerkelijke, beroemde, beruchte en onterecht vergeten vrouwen die onomstotelijk laten zien, dat ankerpunten in onze geschiedenis een zaak is van mannen én van vrouwen.

In samenwerking met werkgroep Diversiteit