Programma's terugkijken?

Educatie voor de YouTube generatie

18/11/2015

Interactieve lezing met Remco Pijpers (strategisch adviseur digitale vaardigheden Kennisnet) o.l.v. Maurice Lede (presentator Het Klokhuis) over leven, leren en werken in de 21ste eeuw

Toont de player niet? Open dan de video in een nieuw venster...

Hoe word je een 21st century skilled leerkracht? Een generalist-specialistische ‘T-shaped professional’ die leerlingen voorbereid op een snel veranderende maatschappij? In het onderwijs van de toekomst draait het volgens beleidsmakers vooral om ICT-gebruik, maar lessen op school over computers en het gebruik van digitale media dragen niet of nauwelijks bij aan de digitale geletterdheid. Jongeren leren deze skills vooral thuis. Schiet het onderwijs tekort en zijn leerlingen hun leraar al de baas? Remco Pijpers vertelt hoe je met 21st century skills het gat kan dichten. Volgens hem zijn digitale vaardigheden het nieuwe lezen en schrijven.

Klokhuispresentator Maurice Lede leidt door middel van Youtube-filmpjes de discussie over 21st century skills in goede banen. Hoe kun je ze eigenlijk leren en zijn ze wel te leren? Want zijn deze “nieuwe” skills wel nodig in het Old School klaslokaal, of is er door alle onderwijsinnovaties geen tijd meer voor gewoon goed onderwijs?

Dit programma is in samenwerking met Tech Your Future & het Studiesuccescentrum en maakte deel uit van het spoor Succes 21st century skills tijdens de Week van het Succes. 

 

In samenwerking met: