Programma's terugkijken?

Hier is het goed...

08/12/2015

Een gesprek over in- en uitburgeren en de zoektocht naar antwoorden op het vluchtelingenvraagstuk met prof. dr. Paul Scheffer (Hoogleraar Europese Studies - Auteur “land van Aankomst’) & Bright O Richards (New Dutch Connection – maker 'As I left my fathers house') o.l.v. Myrthe Hilkens.

Toont de player niet? Open dan de video in een nieuw venster...

De wereldwanorde zal nog wel even voortduren en wij Nederlanders/ Europeanen willen gastvrij zijn én blijven voor mensen in nood. Vanuit dit idee bepleit Paul Scheffer een bovengrens aan de vluchtelingeninstroom. Maar ook, een mogelijk herinvoeren van grenscontroles aan de EU buitengrenzen en het opnieuw definiëren van onze integratieopdracht. Scheffer is beroemd geworden met zijn artikel(en) over het falen van de integratie van nieuwkomers (2000). Ook nu schuwt hij de dialoog niet over analyses & oplossingen van de vluchtelingencrisis. 

Bright O. Richards is ex-asielzoeker, acteur en winnaar van de Appeltjes van Oranje 2015 met zijn empowerment-traject, waarmee hij jonge (ex)vluchtelingen weer de regie over hun toekomst leert nemen. Hij praat je bij over hoe hij werkt, waarin hij de samenwerking zoekt met onder meer Saxionstudenten. En, ook hij bediscussieert graag de huidige toestand in migratieland Nederland. Dat alles onder bezielende leiding van journaliste Myrthe Hilkens.

Dit programma is in samenwerking met Festival De Oriënt, Ambassade van Vrede Deventer, werkgroep Diversiteitsbeleid, studentenvereniging Nescio & studievereniging SAMM

In samenwerking met: