Programma's terugkijken?

#ICTfaal

29/10/2015

Duolezing over falende ICT-projecten & complexe informatiesystemen met Brenno de Winter (Onderzoeksjournalist) & Mark Smalley (IT Paradigmologist & internetgoeroe) o.l.v. Wilco Bonestroo (Saxion onderzoeker Ambient Intelligence)

Toont de player niet? Open dan de video in een nieuw venster...

Bijna de helft van alle ICT-projecten wordt niet succesvol afgerond. Vooral bij de overheid gaat het vaak mis. De Nederlandse overheid verspilt jaarlijks tussen de 1 en 5 miljard euro door ICT-blunders. Brenno de Winter maakt zich grote zorgen over het gebrek aan kennis bij de overheid over de informatiemaatschappij. We hebben heel veel meer specialisten nodig, is zijn credo. In 2011 werd De Winter uitgeroepen tot journalist van het jaar, vanwege primeurs over het prutswerk rond de OV-chipkaart en over de slechte beveiliging van overheidswebsites.

Door de digitalisering van de samenleving wordt het IT-landschap steeds gecompliceerder en overstijgt ze de menselijke maat, aldus IT-manager Mark Smalley. Terwijl die menselijke maat nu juist de sleutel is tot een betere, slimmere en leukere IT wereld. Een verhaal over hoe kleine stappen te maken, in hechte samenwerking experimenteren om uiteindelijk systemen te verfijnen, oftewel: verantwoord falen is de kunst.

Dit programma is in samenwerking met Honoursstudent Moller Toma & Saxion Informatiseringscentrum

 

Samenwerkingspartners: