Programma's terugkijken?

Niets te verbergen?

01/12/2015

Duolezing met Kevin Goes (journalist) & dr. Jaap-Henk Hoepman (Privacy & Identity Lab) o.l.v. dr. Mettina Veenstra (Saxion lector Media, Technology & Design) over waarom onze online privacy ertoe doet.

Toont de player niet? Open dan de video in een nieuw venster...

Als je niets te verbergen hebt, mogen je gegevens dan op straat liggen? Elke keer als je een website bezoekt, iets online koopt, of een bericht verstuurt, laat je info over jezelf op internet achter. Voor bedrijven als Google, Facebook en Twitter is onze data handelswaar geworden. In ruil voor een beetje korting, een makkelijk medium om contact te houden met je vrienden en (vermeende) veiligheid werken we vrijwillig mee aan deze dagelijkse online striptease.

Journalist Kevin Goes werd afgelopen jaar slachtoffer van identiteitsfraude. Hij moest zelfs voor de rechter verschijnen voor de reusachtige schulden die een valse Kevin Goes had gemaakt: Het is natuurlijk wel bizar dat je moet bewijzen dat jij jezelf bent en dat je niet de andere "jij" bent. Naast betere wetgeving voor bescherming van persoonsgegevens zijn er volgens dr. Jaap-Henk Hoepman ook technologische oplossingen die je (digitale) privacy vergroten. Dr. Mettina Veenstra leidt het gesprek over hoeveel privacy jou waard is.

Dit programma is in samenwerking met lectoraat Media, Technology & Design

 

In samenwerking met: