Programma's terugkijken?

Jakarta is sinking: Banjir, Banjir!

21/11/2017

Talkshow met Dr. Roanne van Voorst (antropoloog, schrijver) en ir. Henk Nieboer (hydraulic engineer en voormalig directeur van Witteveen+Bos). Journalist Suzanne Heering en Henk Blokland (Saxion docent international cooperation) zijn de moderateren.


Antropoloog Roanne van Voorst woonde een jaar in Bantaran Kali, een door wateroverlast geteisterde sloppenwijk in Jakarta. Voor haar PhD onderzocht ze de verschillende strategieën van bewoners om problemen als extreme armoede, de dreiging van ontruiming, maar bovenal de regelmatige overstromingen van de wijk het hoofd te bieden. Ze praat je bij over deze lifechanging experience en bediscussieert graag de uitkomsten van haar onderzoek.  
Waterbouwkundig Ingenieur Henk Nieboer (Witteveen+Bos) deelt zijn kennis & ervaring met het werken in Jakarta aan een masterplan ‘langetermijnbescherming van de stad tegen overstromingen’. Onder leiding van Susanne Heering (moderator) en Henk Blokland (side-kick) bespreken we mogelijk radicale oplossingen voor deze Indonesische metropool.

 
 

I.s.m. Witteveen+Bos, Stadslab, Saxion ABR&R, Saxion IO en FOI.