Programma's terugkijken?

Green Clothing - Bring it on!

09/05/2017

Innovatieve bedrijven en ontwerpers over hoe zij de voetafdruk van mode op het milieu kunnen verkleinen en die kleding aan de consument brengen. Met Natascha van der Velden (PhD - TUDelft), Bert van Son (MudJeans), Annet Feenstra (H&M) o.l.v. Marieke Eyskoot en Harrie van Bommel (PhD Saxion).

Groen doen is hip in de mode! Steeds meer bedrijven en ontwerpers maken zich hard voor het verkleinen van de impact van de mode-industrie op ons milieu. MUD Jeans is zo’n earlybird. Een onderneming met o.a. een circulair lease-your-jeans concept waarover ze alles komen vertellen. H&M praat je bij over hun transitie naar een conscious collectie & kleding-recycling-concept en hoe zij via storytelling proberen hun publiek hierin mee te krijgen. Natascha vertelt hoe je milieu aspecten van kleding kunt berekenen via Levenscyclus analyse. Verder zal ze misverstanden over groene kleding tackelen, de rol van ontwerpers bespreken, het Ecodesign-strategy-wheel uitleggen en de nieuwste trends aan je voorspiegelen in de fast-slow-DIY-en vintage fashion

Het vrolijke discussieprogramma over de kracht van groene mode voor iedereen staat onder leiding van Harrie van Bommel (PhD Saxion) en Marieke Eyskoot. Marieke schreef onder andere een gids voor een duurzame lifestyle!

Catwalk 
Tijdens het debat werden op een speciale catwalk verschillende ‘groene’ ontwerpen geshowd van bedrijven die deelnemen aan de expositie 'Rhapsody of ideas for sustainable fashion'.

I.s.m. Harrie van Bommel (PhD Saxion), TU Delft Library, Saxion Fashion and Textile Technologies, Saxcell, Modint en Circles.