Programma's terugkijken?

Het organiseren van besluitvorming in zelfsturende teams

28/02/2017

Masterclass over het effectief leren besluiten op basis van gelijkwaardigheid, met drs. Pieter van der Meché (sociocratisch organisatiedeskundige).

Interdisciplinair samengestelde, zelfsturende teams zijn dé toekomst van lerend, werkend, studerend Nederland. Goed plan, maar hoe werkt het? Hoe voorkom je oeverloos gepraat zonder uitkomst. Hoe organiseer je gelijkwaardigheid bij het nemen van besluiten en zorg je ervoor dat alle teamleden de gemaakte afspraken nakomen?

De sociocratische consentmethode is hét antwoord op deze vraag. Stel je een olifant voor waar omheen blinde mensen staan. Hoe ziet die olifant eruit is de vraag. Afhankelijk van waar je staat geeft iedereen een ander antwoord. Meché laat je kennismaken hoe je met consent leert zoeken naar creatieve oplossingen om de hele olifant te zien. Om alle perspectieven op de olifant mee te nemen in de besluitvorming. Consent is een sociale grammatica die je in veel situaties kunt inzetten.I.s.m. werkgroep TROTS - Agile & Diversiteitsbeleidsgroep & StudieSuccesCentrum