Programma's terugkijken?

It's YOUR democracy, stupid!

Masterclass en discussie over Burgerschapscompetenties en Nieuwe Democratie. Met prof. dr. Evelien Tonkens (Hoogleraar Burgerschap Univ. Humanistiek) o.l.v. Patrick van der Hijden (Journalist).

Is onze democratie wel vitaal genoeg voor deze tijd van permanente interactie en hypersnelle communicatie? Met de landelijke verkiezingen in het vizier (15/03/17) is er veel discussie. Zijn we in een democratische crisis beland? Is het gat tussen hoe we het hebben geregeld en hoe mensen het systeem ervaren te groot? Welke manieren zijn er om ervoor te zorgen dat onze democratie weer marcheert zodat jij de toekomst met vertrouwen tegemoet treedt.
Tonkens onderzoekt voortdurend op welke manier de betrokkenheid en participatie van burgers het beste vorm kan krijgen. Is de G1000 (loting) de oplossing, het referendum of een combi van beide. Hoe kunnen we onze democratische competenties verbeteren? Bijvoorbeeld, door trots en eer in te leggen om een goed compromis te smeden? Tonkens neemt ons mee en leert je hoe op jouw vierkante meter een vorst(in) te zijn (vrij naar Ramses Shaffy).

I.s.m. StadsLAB Deventer, Academie Gezondheidszorg, Minor Algemene Ontwikkeling, Academie Bestuur, Recht & Ruimte