Programma's terugkijken?

Jong en Opgebrand

Een pleidooi voor meer (offline) Rust, Reinheid en Regelmaat. Met Bregje Hofstede (Auteur/journalist DeCorrespondent) & Erno Hermans (Stress-onderzoeker Donders-instituut) o.l.v. Ad Bergsma (associate lector zelfmanagement saxion).

De ziekte van de twintigers van nu heet opgebrand. Waar burn-out eerst vooral bij mensen van 45 tot 50 jaar voorkwam, zijn nu jongeren koploper. Omdat we met z’n allen altijd ‘aan’ staan. We hebben 24/7 toegang tot het internet en zijn continu bereikbaar. Op sociale media showen we aan elkaar wat voor een geweldig en bovenal druk leven we hebben. We staan er vaak niet bij stil hoeveel stress dit veroorzaakt. Bregje Hofstede negeerde alle noodsignalen die het lichaam produceert om gas terug te nemen en vertelt hoe duur haar dat is komen te staan. Als 24-jarige was ze plots maandenlang nergens toe in staat. Ze vertelt openhartig over haar weg naar herstel en dat rustig aandoen juist erg vermoeiend kan zijn. Neurowetenschapper Erno Hermans geeft antwoord op de vraag wat stress met je brein en je systeem doet en hoe het je toekomst compleet op z’n kop kan zetten.

Hoe rust te vinden? Deze vraag staat centraal in april, de Maand van de Filosofie. Bekijk het volledige programma in Deventer via filosoferenindeventer.nl

I.s.m. StudieSuccesCentrum en Academie Mens en Arbeid