Programma's terugkijken?

Expeditie Antarctica voor Duurzaam Leiderschap

27/05/2014

Met Micha Klaarenbeek, Robbin Drost & Roderick Bunschoten (Antarticareizigers 2014, studenten Saxion & Aventus uit de Stedendriehoek), David Lichtneker (Antarticareiziger 2008, Akzo Nobel Corporate Communications), moderator Marie-Claire van den Berg (Journalist-publicist, GroenDoen). 

Smeltende gletsjers en afbrokkelende ijsbergen. Is Antarctica écht in gevaar en wat is er nodig om het te redden? Investeren in schone technologie (CleanTech) is het antwoord van de Regio Stedendriehoek. Micha, Robbin en Roderick namen in maart 2014 als vertegenwoordigers van de jongeren uit de regio deel aan een avontuurlijke expeditie naar de Zuidpool, geleid door poolreiziger Robert Swan (Stichting 2041), die op 3/4 februari tijdens het congres Clean Tech Tomorrow als gast van Saxion in Deventer was. De studenten vertellen over hun reis, de situatie op Antarctica, hun ervaringen en de invulling van hun rol als clean tech ambassadeurs voor de regio. 

David Lichtneker van Akzo Nobel komt zijn visie op het effect van zijn Antarcticareis met ons delen. In 2008 zocht hij met collega’s de schoonheid van de zuidpool op, om leiderschapsvaardigheden aan te leren én de motivatie te vinden voor een duurzamer werkend leven. Ook van hem horen we (in het Engels) zijn reisverhaal en hoe hij daarna invulling heeft gegeven aan zijn duurzaam leiderschap. 

Moderator Marie-Claire van den Berg pakte het (G)lokaal aan. De journaliste besloot op een dag alle tips uit groene gidsen in haar dagelijkse leven te testen en haar ervaringen op te tekenen in haarGroen Doen-boek. In deze talkshow bevraagt zij Micha, Robbin, Roderick, David, zichzelf en het publiek hoe nu écht een duurzame leider te worden ? Met of zonder Antarctica reis…?