Stress

Stress, iedereen heeft er wel eens last van. Stress brengt je lichaam in staat van paraatheid. Het is de spanning die je voelt voor een (praktijk-)toets, een sollicitatiegesprek, een presentatie of een spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat je extra scherp kunt reageren of erg geconcentreerd bezig gaat met een lastige klus. Zodra de lastige klus geklaard is, of de spannende gebeurtenis voorbij is, gaat de spanning vanzelf weg. 

Deze spanning hoort bij het leven en is gezond. Over het algemeen kunnen menselijk redelijk goed met stress omgaan. Maar als de stress te lang duurt of te hevig is kan dit je behoorlijk opbreken. En wanneer je verkeerd omgaat met stress kunnen overbelasting, uitputting en in het ergste geval een burn-out de gevolgen zijn.  En dat wil je natuurlijk voor zijn!

Test: Heb jij last van stress?

Test jezelf: doe de stresstest!

Kijk ook of je jezelf herkent in de signalen die je krijgt van je lichaam tijdens te veel stress en of je jezelf herkent in de oorzaken van stress (persoonlijkheidskenmerken en de situatie waarin je verkeerd).

Wil jij omgaan met de stress die je ervaart? Pas dan de tips van het StudieSuccesCentrum toe!

Afbeelding stress