Studentendecaan

Kom je er samen met je slb'er en de informatie, tips en oefeningen op deze site niet uit? Dan is een studentendecaan er voor jou wanneer je hulp of advies wilt voor zaken als:

 • Effectief studeren
  Je wilt hulp om effectiever te studeren, aan de slag te gaan met je uitstelgedrag of te leren een goede planning te maken.
 • In- en uitschrijving
  Je hebt vragen over inschrijving, uitschrijving, collegegeld of studiefinanciering waar je zelf niet uitkomt.
 • Studiekeuze
  Je wilt opnieuw een studiekeuze maken of je wilt een vervolgopleiding kiezen. Samen de studentendecaan krijg je helder wat je persoonlijke interesses en capaciteiten zijn.
 • Carrière
  Je bent bijna klaar met je opleiding bij Saxion en hebt vragen over je verdere loopbaan.
 • Functiebeperking
  Als je een functiebeperking hebt, dan kun je een intakegesprek voeren met de studentendecaan om te zien of je een voorziening kan krijgen.
 • Studievertraging
  Je hebt of krijgt misschien studievertraging door omstandigheden waar jij als student niets aan kunt doen. Bijvoorbeeld omdat je ziek bent, er familieomstandigheden zijn of door persoonlijke problemen.
 • Studieadvies
  Je hebt vragen over de regels bij het studieadvies van je opleiding of je wilt een second opinion van je studieadvies.
 • Financiële voorzieningen
  Je hebt vragen over de financiële voorzieningen van Saxion of je wilt daar een beroep op doen. Bijvoorbeeld omdat je (tijdelijke) financiële problemen hebt of bij studievertraging buiten jouw schuld.

Kosten

De hulp van een studentendecaan is voor Saxion-studenten gratis. Ben je geen Saxion-student? Dan is het eerste gesprek gratis, daarna betaal je €59,- per gesprek. Als student van Saxion Next of wanneer je bezig bent met een prep-course, dan kost ieder gesprek met de studentendecaan €59.

Maak een afspraak

Maak via de Studentenbalie een afspraak met de studentendecaan. Wil je de afspraak wijzigen of afzeggen? Neem dan uiterlijk 1 werkdag voor de afspraak contact op met de Studentenbalie.

Heb je een korte vraag? Kom dan langs tijdens het inloopuur van de studentendecaan.