Studentenpsycholoog

Ervaar jij persoonlijke- of studieproblemen die jouw kansen op studiesucces beïnvloeden? En kom je er met de informatie en tips op deze site of hulp van ouders of vrienden niet uit? Maak dan kosteloos een afspraak met een studentenpsycholoog van het StudieSuccesCentrum.

Je kunt bij de studentenpsycholoog terecht wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met verdriet, depressieve klachten, faalangst, moeilijkheden thuis of in je relatie, eenzaamheid of een negatief zelfbeeld. Maar ook wanneer je piekert, concentratieproblemen hebt of moeilijkheden tijdens een stage tegenkomt. 

Werkwijze

Tijdens een eerste gesprek is er ruimte voor kennismaking, het in kaart brengen van de problemen en wordt er een start gemaakt met een oplossingsgerichte aanpak. Uiteraard staat vertrouwelijkheid voorop. Niemand anders dan jij en de studentenpsycholoog zijn op de hoogte van wat er besproken wordt. In sommige gevallen verwijst de studentenpsycholoog je door naar een andere instantie. Hier is altijd een verwijsbriefje van een huisarts voor nodig. 

Kosten

Aan gesprekken met de studentenpsycholoog zijn geen kosten verbonden.

Maak een afspraak

Maak via de Studentenbalie een afspraak met de studentenpsycholoog. Na het maken van een afspraak ontvang je een intakeformulier. Vul deze in en stuur deze per mail op naar de persoon met wie je een afspraak hebt.