freshtival.jpg
Studentenleven

Festivalstress? Wij helpen je er doorheen!

Leestijd Minuten

YES! Het voorjaar is in volle gang. Behalve enorme deadlinestress betekent dit ook dat het festivalseizoen weer aanbreekt. En laten wij nou net precies weten hoe jij hier zonder al te veel kleerscheuren doorheen komt….

Zonder al te veel kleerscheuren dus. Want ja, iedereen die wel eens op een festival is geweest weet dat dat soms best een opgave is. Een paar dagen lang ben je los van wat voor soort van hygiëne of andere gezondheidsnorm dan ook. En dan wil er wel eens iets sneuvelen. Of dat nou een kledingstuk, een tent, je luchtbed of je waardigheid is. 

Hygiëne en de inpaklijst

Ja, kijk, die paar dagen zonder douche (bierdouche niet meegerekend) overleef je echt wel. En als je dat een heel goor idee vindt, kun je bijvoorbeeld babydoekjes meenemen zodat je je wel op kunt frissen. Wat belangrijker is, is dat je goed blijft drinken. Vooral als je ook veel alcohol neemt en/of als het warm is: DRINK WATER. De. Hele. Dag. Geen zin een vermogen uit te geven aan waterflesjes? Neem dan een aantal waterflesdopjes mee van huis. Op die manier kun je, als ze je afschepen met een flesje water van vijf euro, zonder dop, er gewoon een dop naar keuze opdraaien. Op die manier kun je gewoon lekker bij blijven vullen. Oh en over dat douchen; als je er echt enorm veel waarde aan hecht dat je jezelf af en toe even schoon kunt spoelen, doe dit dan voor 7 uur in de ochtend. Zo ontloop je de file een beetje. 

Op de eerste festivaldag ben je waarschijnlijk nog zo fris als een hoentje en zeul je zonder al teveel problemen een backpack met tien kilo mee, inclusief zo’n superhandige tent die zichzelf opzet. Maar na vier dagen feesten, drinken en nagenoeg niet slapen voelt die tien kilo als een last ten grootte van de Mount Everest. De boodschap: neem niet teveel mee! Neem je portemonnee niet mee, alleen een bankpasje en een ID-kaart is voldoende. 

Ditzelfde geldt voor kleding: er is geen enkele reden om heel veel kleding in te pakken want alles wordt vies en stinkt naar bier na afloop. En je sjouwt je een ongeluk. Nog beter: neem kleding mee waar je vanaf kunt. Kun je die kleding gewoon achterlaten in de lekkende, stinkende puinhoop die ooit je tent was. Wat je wel echt in moet pakken? Een regenjas. Echt. Ook als er geen regen is voorspeld. Je kunt er nooit op vertrouwen en je kan altijd nog op dat regenjasje zitten. En een zaklamp, want als jij midden in de nacht door het donker op zoek moet naar een WC, op de tast, maak je niemand gelukkig. Ook jezelf niet. 

Je vrienden bij elkaar houden

Die tussenkop suggereert dat het mogelijk is om je vrienden bij elkaar te houden en gezellig met elkaar het festival door te gaan. Dat is helaas een illusie. Waarschijnlijk duikt de helft een festivalliefde op, blijft er eentje dronken achter de tent en wil weer een ander niet naar dezelfde artiest als jij. Spreek een vaste tijd en een vaste plek af waar je elkaar ontmoet. Ja, zelfs in de tijd van mobiele telefoons, want het bereik is op een festival niet altijd geweldig. Door elkaar op een vast tijdstip te ontmoeten krijg je toch nog even iedereen bij elkaar. Behalve die dronken vriend achter de tent dan, natuurlijk. 
Misschien ben jij wel degene die een festivalliefde opduikt, you lucky bastard. Vergeet in dat geval dan niet het afspreekmoment. En realiseer je: what happens at the festival stays at the festival dus doe het jezelf alsjeblieft niet aan om naderhand thuis een bak ijs leeg te lepelen terwijl je snikkend I don’t need a man van de Pussycat Dolls brult omdat je je soulmate in zijn of haar stinkende tent hebt achtergelaten en je nu een stukje van jezelf mist. Nee. Echt, niet doen. Met deze tips komt het qua voorbereiding natuurlijk helemaal goed. Rest jou alleen nog de absolute verplichting om er een onvergetelijk weekend van te maken. Enjoy!

Gerelateerde artikelen

Sportieve maand: Saxion rent mee in Deventer en Enschede Corporate

Sportieve maand: Saxion rent mee in Deventer en Enschede

20 april 2024
Video: terugblik op de International Project Week 2024 SaxionTV

Video: terugblik op de International Project Week 2024

13 februari 2024
Elcin Coraklar.jpg Studentenleven

6 gewoontes voor meer focus in je drukke studentenleven