Tessa, stagiair bij Icing on the Cake
Studentenleven

Tessa loopt stage bij Icing on the Cake: ‘Geen dag is hetzelfde’

Tessa Nijeboer leerde via vriendinnen Icing on the Cake kennen en was meteen fan. Het afgelopen semester liep ze stage bij het merkactivatiebureau, dat concepten bedenkt, decors bouwt en personeel levert voor bijvoorbeeld winkels, events of reclames. Ze creëert content voor de socials en bedenkt concepten voor op locatie.“Ik voelde meteen een klik en ging op mijn gevoel af. Ik had geen betere keuze kunnen maken!”

Hoi Tessa, welke opleiding doe je bij Saxion?

“Momenteel zit ik in de afrondende fase van mijn derde leerjaar van de studie Creative Business. Een jaar waarin ik de vrije hand had en daarom allereerst een minor heb gevolgd, Fashion Design & Marketing, en het tweede semester een half jaar in het werkveld mee mocht draaien.”

Waar loop je stage en hoe ben je daar terecht gekomen?

“Dit doe ik bij de conceptenafdeling van Icing on the Cake, een creatief bureau in Nijverdal. Ik kende het bedrijf via een aantal gemeenschappelijke vriendinnen. Toen ik Icing begon te volgen op Instagram en de oproep voor stagiairs voorbij zag komen, heb ik meteen mijn kans gepakt.”

Waarom wilde je daar graag stagelopen?

“De stijl die Icing heeft op Instagram sprak mij he-le-maal aan. Ik voelde gek genoeg meteen een klik met het bedrijf. Daarnaast wilde ik graag een stage waarin ik veel verschillende aspecten van Creative Business kon zien en vooral kon meemaken. Icing leek mij hier perfect voor!”

Was Icing daar ook perfect voor?

“Voor mijn specialisatie creatieve marketingconcepten wel! Niet voor de hele studie – Creative Business is super breed. Ik zou daar ook televisie of journalistieke dingen mee kunnen doen.”

Ik voel me helemaal thuis binnen team Icing. Geen dag is hetzelfde en dat maakt de stage nóg veel leuker.

Creative Business-student Tessa Nijeboer over haar stageplek

Wat mag je allemaal doen?

“Ik val gewoon even stil, want bij een stage als Icing varieert dit enorm. Geen dag is hetzelfde en dat is iets wat ik zo heb gewaardeerd de afgelopen tijd. Ik denk na over content op de social media en deze creëerde ik vervolgens zelf. Maar ik heb ook concepten bedacht en zelfs op locatie mogen uitvoeren.”

Wat vind je het leukst aan deze stage?

“Allereerst de superfijne werkomgeving. Ik voel me helemaal thuis binnen team Icing. En wat ik net ook al even benoemde: de variatie. Geen dag is hetzelfde en dat maakt de stage nóg veel leuker. Eigenlijk kan ik niet één moment aanstippen dat ik echt het allerleukste vond. Wat me wel gaat bijblijven, zijn de creatieve brainstormsessies, het uitvoeren van de fotoshoots, het maken van een decor én knallen op locatie.”

Wat hoopte je te leren van bij je stage?

“Voorafgaand aan mijn stage heb ik drie punten gevonden waarin ik me wilde ontwikkelen. Het eerste punt was het zakelijke gebruik van Instagram, oftewel het creëren van passende content voor Icing. Daarnaast wilde ik graag een project leiden, meehelpen in de uitvoering van een project en mezelf hierin ontwikkelen. Als laatste wilde ik voor mijzelf werken aan het ontvangen van feedback. Dit vatte ik vaak te persoonlijk. En of dat is gelukt? Check, check en check!”

Heb je tips voor studenten die nog een stage moeten vinden?

“Allereerst zoekt Icing on the Cake nog stagiaires. En verder klinkt het heel cliché, maar doe en kies wat goed voelt en blijf dichtbij jezelf! Ik voelde meteen een klik en ging op mijn gevoel af. Ik had in mijn geval geen betere keuze kunnen maken!”

Kiki Hannink.jpeg

Kiki Hannink

Kiki Hannink studeerde Creative Business bij Saxion en ontdekte zo haar passie voor schrijven. Graag deelt ze de verhalen van ambitieuze mensen om studenten te inspireren én haar eigen nieuwsgierigheid te voeden. 

Gerelateerde artikelen

Romaissae Taouil (eigen foto, met toestemming) Onderwijs

Marketing met een maatschappelijk aspect: Romaissae’s stage-ervaring bij Nieuwe Wending

06 maart 2024
Sarah-Manon Blok Onderwijs

Sarah-Manon loopt stage bij Animal Rights en vertelt over haar passie voor een wereld zonder leed

28 juni 2023
Florence en Chelsea Onderwijs

Florence en Chelsea lopen stage bij &C: ‘Solliciteer bij je droomstageplek, ook al lijkt dat onhaalbaar’