Leon.png
Organisatie

'Laat je niet afschrikken door de uitdagingen, want die bieden de grootste kansen om te groeien'

Kyra Zeimentz Leestijd Minuten

Neem een kijkje in het leven van Accountancy-student Niels. Hij vertelt graag over zijn stages, dromen én deelt een aantal goede life-hacks voor andere studenten. Nieuwsgierig? Laat je inspireren!

Wat is jouw ervaring tijdens de studie Accountancy?

"De opleiding Accountancy is een goede manier om inzicht te krijgen in de praktijk. Door de twee verschillende stages krijgen wij als studenten een goed beeld van de samenstelpraktijk en de controlepraktijk. Dit maakt het makkelijker om te kiezen welke richting ik op wil gaan, zodra ik klaar ben met mijn opleiding.

Uiteraard vergt de opleiding tijd en energie, maar met een gemotiveerde en nieuwsgierige houding is de opleiding goed te doen. Het is hierbij echt belangrijk om te willen leren en nieuwsgierig te zijn; deze eigenschappen en mentaliteit zijn ook nodig in het werkveld na de opleiding. Daarnaast is het een voordeel als je analytisch sterk bent en van onderzoeken houdt. In ons vak is een stuk socialiteit ook van belang. De opleiding Accountancy biedt mooie mogelijkheden voor de toekomst. De arbeidsmarkt is ruim; na de stages kun je oriënteren welk kantoor het beste bij jou past en daar al beginnen als werkende student."

Een kijkje in jouw toekomst. Waar droom jij van en wat wil je graag bereiken?

"Ik ben nog niet uitgestudeerd. Na mijn opleiding ben ik van plan om te gaan werken bij een accountantskantoor. Mijn ambitie is om door te groeien tot registeraccountant (RA). Hiervoor zal ik nog een master, post-master en praktijkopleiding moeten volgen. Deze opleidingen zal ik in deeltijd volgen, waarbij ik vier dagen per week aan het werk ben. Het is een pittige combinatie, maar het biedt veel mooie kansen voor de toekomst. Mijn droom? In de toekomst de titel ‘RA’ behalen en werkzaam te zijn als registeraccountant."

"Laat je niet afschrikken door de uitdagingen, want die bieden de grootste kansen om te groeien. Voer veel gesprekken met studenten/docenten van de opleidingen waar jij uit twijfelt, maak de keuze wat voor jou het beste voelt."

Leon.png
Niels Bakkenes, student accountancy

Heb je nog goede life-hacks voor andere studenten over mentale en fysieke gezondheid? 

"Het is belangrijk om ook ontspanning te nemen. Tuurlijk, de studie is belangrijk, maar probeer ook een beetje te genieten van het ‘studentenleven’. Zelf vind ik het heel fijn om, na een dag studeren, lekker te gaan trainen.

Daarnaast heb ik een goede band met mijn studiegenoten. Samen met Max en Leon vormen wij een drietal dat elkaar echt wil helpen en veel van elkaar leert. Dit zorgt ervoor dat je elkaar erdoorheen sleept als je het even lastig hebt met bepaalde vakken. Ontspanning staat bij ons hoog in het vaandel; wij bezoeken regelmatig voetbalwedstrijden en doen soms een drankje op de Brink."

Kyra Zeimentz

Kyra is Contentspecialist bij de Dienst Marketing & Communicatie bij Saxion. Ze vindt het leuk om studenten op een creatieve manier te kunnen binden én boeien. Verder zit ze graag in het zadel: zowel op het gebied van social als tijdens het rijden van haar paarden. 

Gerelateerde artikelen

max student.jpg Organisatie

'Een goede accountant ziet meer dan alleen cijfers'

10 oktober 2024
Een duurzame toekomst opbouwen met de opleiding Klimaat en Management Studentenleven

Een duurzame toekomst opbouwen met de opleiding Klimaat en Management

18 september 2024
Marnix in Zuid-Korea Studentenleven

Marnix ging deze zomer naar Zuid-Korea: 'tijdens een zomerprogramma kun je ontdekken of studeren in het buitenland iets voor je is'