max student.jpg
Organisatie

'Een goede accountant ziet meer dan alleen cijfers'

Kyra Zeimentz Leestijd 2 minuten Minuten

Accountancy-student Max was, net als velen, onzeker over zijn studiekeuze. Uiteindelijk koos hij voor de opleiding Accountancy en heeft daar absoluut geen spijt van. Waarom viel zijn keuze op accountancy en wat vindt hij het meest boeiend aan de studie? Hij deelt zijn ervaringen graag met ons!

Onzeker over de juiste studiekeuze

In het begin was het maken van een studiekeuze voor Accountancy-student Max lastig. Hij werd erg onzeker of hij de juiste keuze had gemaakt. Want ja, er zijn zoveel mogelijkheden, en welke richting is dan het beste om te kiezen? Uiteindelijk was het een combinatie van zijn sterktes en interesses die leidde tot de keuze voor de opleiding Accountancy. Max wist dat hij goed was met cijfers en ontdekte tijdens de studiekeuze dat het analyseren van financiële gegevens bijzonder interessant was. De wereld van de boekhouding, waar elke transactie een plaats heeft en alles netjes in balans moet zijn, sprak hem erg aan. Gesprekken met professionals in de sector hielpen Max ook bij het maken van deze keuze. Zij vertelden over de vele carrièrekansen en het uitstekende toekomstperspectief. Dit gaf hem een extra zetje om de stap te zetten.

Elk jaar meer verdieping

Nu, halverwege de studie, is het duidelijk dat deze keuze de juiste is geweest voor Max. Volgens hem zijn de leukste aspecten van de studie de vakken die dieper ingaan op financiële analyse en controle. De rol die je als accountant vervult in de maatschappij, als tussenpersoon tussen bedrijven en belanghebbenden, biedt veel voldoening. Grappig genoeg ontstond zijn interesse al op de middelbare school, toen hij voor een project een fictief bedrijf moest opzetten en beheren. Toen vond Max het bijhouden van de financiële administratie al het meest boeiende onderdeel. Deze studie is dus dé perfecte match.

"Accountancy is veel meer dan cijfers; het is het ontdekken van de verhalen achter de getallen en het bieden van waardevolle inzichten voor de toekomst."

Max janssen.jpg
Max Janssen, student Accountancy

Tips voor de toekomstige Accountancy student

Voor toekomstige studenten is het belangrijk om te begrijpen dat accountancy veel meer is dan alleen saaie cijfers. Het is een dynamisch vakgebied dat continu in beweging is door nieuwe wet- en regelgeving en technologische ontwikkelingen. Kritisch denken, nauwkeurigheid en een sterk analytisch vermogen zijn essentieel. Bovendien biedt de studie een breed scala aan carrièremogelijkheden. De opties variëren van werken als accountant bij een groot kantoor tot financieel adviseur of controller bij verschillende bedrijven.

Het belangrijkste advies van Max: “Voor iedereen die overweegt om accountancy te studeren, is het belangrijk goed na te denken over zijn of haar interesses en sterke punten. Als je houdt van structuur, precisie en cijfers, en je vindt het leuk om financiële problemen op te lossen, dan kan dit wel eens de perfecte studie zijn. Wat voor mij erg waardevol was, was het praten met huidige studenten en professionals in het veld. Zo krijg je een realistisch beeld van wat de studie en het beroep inhouden.”

Zoals een van de docenten ooit zei: "Een goede accountant ziet meer dan alleen cijfers; hij ziet de verhalen die ze vertellen."

Max Janssen, student Accountancy

Kyra Zeimentz

Kyra is Contentspecialist bij de Dienst Marketing & Communicatie bij Saxion. Ze vindt het leuk om studenten op een creatieve manier te kunnen binden én boeien. Verder zit ze graag in het zadel: zowel op het gebied van social als tijdens het rijden van haar paarden. 

Gerelateerde artikelen

Leon.png Organisatie

'Laat je niet afschrikken door de uitdagingen, want die bieden de grootste kansen om te groeien'

09 oktober 2024
Onderzoek

Human Behaviour Lab geopend: ‘speeltuin voor technologie’

24 september 2024
Een duurzame toekomst opbouwen met de opleiding Klimaat en Management Studentenleven

Een duurzame toekomst opbouwen met de opleiding Klimaat en Management